Cursussen 2019

Basiscursus voedselbossen
Haarlem, Barsingerhorn, Groesbeek
Op zondag 8 en 22 september en 13 oktober 2019
Docenten:
Jelle Fekkes (lokatie Haarlem en Barsingerhorn)
Jelle Fekkes en Wouter van Eck (lokatie Groesbeek)
Theorie en praktijk bij:
PermacultuurC. Haarlem, voedselbos Houtrak
Barsingerhorn, voedselbos Kreilerwoud
De Horst, voedselbos Ketelbroek
Maximaal 16 deelnemers
Info/ aanmelden

Basiscursus permacultuur
Docent: Iris Veltman
Lessen op zondag 10 en 24 maart,
7 en 21 april, 12 en 26 mei.
Tijden 11:00 - 15:00 uur, incl. half uur pauze. Aanmelden onder vermelding van de cursus, je naam, e-mailadres en telefoonnummer. Je ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en aanvullende informatie.

Basiscursus voedselbossen
Haarlem, Barsingerhorn, Groesbeek
Docent: Jelle Fekkes i.s.m. Wouter van Eck (Groesb.)
Lessen op zondag 5 en 19 mei en 2 juni.
Theorie en praktijk bij PermacultuurCentrum Haarlem/ voedselbossen Houtrak, Kreilerwoud en Ketelbroek.
Maximaal 16 deelnemers
Info/ aanmelden

Plusmodule ontwerpen
19 juni 2019, locatie nader te bepalen
Alleen toegankelijk voor (eerdere)
deelnemers aan de basiscursus voedselbossen
Maximaal 6 deelnemers per docent.
Info/ aanmelden

~ scroll door voor alle informatie ~

Basiscursus voedselbossen

In het najaar van 2019 start een nieuwe basiscursus voedselbossen. Net als bij de voorgaande editie zijn de theoriedagen aan de excursies gekoppeld. Daardoor reist de cursus langs drie locaties, waar de ochtend in het teken zal staan van theorie, de lunch ruimte biedt aan persoonlijke pitches en/of docu-films en in de middag een voedselbos wordt bezocht. Achtereenvolgens worden PermacultuurCentrum Haarlem met voedselbos Houtrak, Ecobuurtschap en voedselbos Kreilerwoud en De Horst met voedselbos Ketelbroek aangedaan.

De basiscursus vormt een gedegen kennismaking met voedselbosbouw. Na de cursus heb je een duidelijk begrip van (de werking) van voedselbossen, een beeld van de toepassingsmogelijkheden en weet je hoe je er mee aan de slag kan gaan en hoe je je er verder in kunt verdiepen.

Hoofddocent: Jelle Fekkes, landschapsarchitect en voedselbosbouwer
Mede-docent (alleen op locatie De Horst/ Ketelbroek): Wouter van Eck

Basiscursus voedselbossen:
Lesdagen van 10:00 uur (9:30 uur inloop!) tot 16:30 uur
Zondag 8 september:
Permacultuurcentrum Haarlem / voedselbos Houtrak
Zondag 22 september:
Ecobuurtschap en voedselbos Kreilerwoud (Barsingerhorn)
Zondag 13 oktober:
Groesbeek-De Horst en voedselbos Ketelbroek.
Prijs: € 217,80 (inclusief 21% BTW)
Aanmelden via mail@fekkeslandschap.nl onder vermelding van de cursus en uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U ontvangt dan een bevestiging van inschrijving en aanvullende informatie.

Ontwerptafels
Binnenkort start Landscpae Foodscape met het aanbieden van ontwerptafels: een plek waar je een dag of meerdere dagen aan je eigen ontwerp kunt werken onder persoonlijke begeleiding van een landschapsarchitect en voedselbosdeskundige. Check www.ontwerptafels.nl voor meer info (binnenkort online), of mail naar mail@fekkeslandschap.nl voor meer informatie.

Over Jelle Fekkes
Jelle Fekkes is een ervaren tuin- en landschapsarchitect, medeoprichter van PermacultuurCentrum Haarlem en sinds enige jaren ook voedselbosbouwer.
Met zijn Haarlemse bureau Landscape Foodscape verzorgt hij coaching, advies en ontwerp voor voedselbossen en eetbare landschappen. In samenwerking met Nan Cuna Teamontwikkeling heeft hij een eigen voedselbos en eetbaar landschap aangelegd in Barsingerhorn, voor onderzoek en educatie: voedselbos Kreilerwoud.

Over Wouter van Eck
Wouter van Eck was docent aan de universiteit van Nijmegen voordat hij als campagneleider Landbouw en Voedsel bij Milieudefensie in Amsterdam ging werken. Vervolgens was hij enige jaren directeur bij Stichting Floron (kennisinstituut inheemse flora). Vanaf 2009 heeft Wouter het voedselbos Ketelbroek (2,42 ha) ontworpen en aangelegd, vooralsnog het grootste en meest diverse voedselbos van Nederland. Wouter volgde in Engeland de cursus Advanced Forest Gardening bij de Agroforestry Research Trust. Hij geeft sinds 2012 lezingen, presentaties en cursussen over voedselbossen, onder meer als gastdocent bij de vakgroep Farming Systems Ecology van de WUR. Ook is hij betrokken bij ontwerp en aanleg van een groeiend aantal projecten, waaronder voedselbos Houtrak in Spaarndam en voedselbos Kralingen in Rotterdam.